O mașină autonomă a intrat pe contrasens și a provocat un grav accident în Germania. Un om a murit și alți 9 au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
volan interior masina
Foto: Profimedia Images

Poliţia germană investighează un accident rutier în care a fost implicată o mașină autonomă, care a intrat pe contrasens și s-a izbit de alte două autoturisme. Un om a murit și alți nouă au fost răniți.

 Nu este clar dacă vehiculul autonom, la bordul căruia se aflau cinci persoane, între care şi şoferul de 43 de ani, era condus de computerul de bord sau de conducătorul auto în momentul impactului, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit surselor citate, vehiculul electric circula luni pe drumul B28 din apropiere de Römerstein, la sud-est de Stuttgart, când a trecut din motive necunoscute pe contrasens şi a lovit o maşină care venea din sens opus. Acest lucru a dus o coliziune frontală între cealaltă maşină şi un al treilea vehicul. La rândul său, vehiculul autonom a lovit apoi un alt autoturism, al patrulea implicat în accident și al cărui şofer a murit.

Accidentul grav a necesitat o operaţiune de salvare amplă care a implicat patru elicoptere şi 10 ambulanţe. În plus, 80 de pompieri cu 15 vehicule de urgenţă au fost dislocaţi la locul accidentului.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri