OMS avertizează că situația din Fâșia Gaza „devine incontrolabilă” în lipsa ajutorului umanitar: „În fiecare secundă pierdem vieți”

Data publicării:
fasia gaza razboi israel-hamas
OMS avertizează că situația din Fâșia Gaza „devine incontrolabilă” în lipsa ajutorului umanitar. Foto: Profimedia Images

Situaţia din Fâşia Gaza „devine incontrolabilă” din cauza lipsei ajutorului umanitar care este gata să fie livrat, dar rămâne blocat în deșertul egiptean Sinai, a declarat miercuri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"În fiecare secundă în care aşteptăm ajutor medical, pierdem vieţi", a scris directorul OMS pe reţeaua X, subliniind că ajutoarele medicale sunt blocate de patru zile la frontiera dintre Egipt şi Gaza.

"Avem nevoie de acces imediat pentru a începe să livrăm aceste produse vitale", a insistat Tedros, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

De zile întregi, tone de ajutoare sunt blocate în deşertul egiptean Sinai, în timp ce punctul de trecere a frontierei de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, este închis pe partea palestiniană, după patru bombardamente în această săptămână. Statele Unite spun că lucrează la un acord, dar israelienii şi egiptenii nu s-au pus de acord asupra garanţiilor de securitate pe care le cer în Rafah.

"Avem nevoie de o încetare a violenţei de ambele părţi", a declarat directorul general al OMS.

Cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise şi alte mii au fost rănite în atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Fâşia Gaza se confruntă cu o criză umanitară fără precedent. Peste 2.778 de palestinieni au murit după ce Israelul a lansat ca răspuns atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza şi a întrerupt alimentarea cu apă, alimente şi energie pe teritoriul unde trăiesc peste două milioane de oameni.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri