Pentagon: Mișcarea de trupe ruse din regiunea Kiev este doar o repoziționare, nu o retragere

Data publicării:
john kirby la o conferinta de presa
John Kirby, purtător de cuvânt la Casa Albă. FOTO: Profimedia Images

Departamentul Apărării din cadrul administrației Statelor Unite avertizează că doar numere reduse de militari ruși au fost retrase din zona Kiev în ultimele zile, în ciuda susținerilor rușilor conform cărora vor începe reducerea ofensivelor în zona capitalei Ucrainene și orașului Cernihiv. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului spune că rușii nu se retrag, ci doar se repoziționează în aceste zone, conform CNN.

Rusia încă poate să atace brutal în zonele menționate, inclusiv în capitala ucraineană, au transmis oficialii americani, după ce rușii au spus că intenționează să reducă atacurile în Kiev și Cernihiv.

„Credem că ce se întâmplă este doar o repoziționare, nu o retragere reală, și că toți trebuie să fim pregătiți pentru o nouă ofensivă majoră împotriva mai multor zone din Ucraina. Asta nu înseamnă că amenințarea față de Kiev s-a încheiat”, a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Să nu ne mințim pe noi înșine în ce privește recentele susțineri ale Kremlinului că va reduce atacurile militare în zona Kievului sau alte informații că își retrag trupele”, a spus Kirby.

Kirby a mai spus că numărul militarilor ruși care se depărtează de capitala ucraineană nu este nici pe departe aproape de numărul uriaș desfășurat în zonă și că Rusia continuă să bombardeze orașul.

Oficialul american a mai precizat că forțele ruse pare că se îndreaptă spre nord, însă este prea devreme pentru a determina care este destinația lor. 

„Estimăm că este vorba de o simplă repoziționare pentru folosirea trupelor în alte părți ale Ucrainei. Nu știm exact unde”, a concluzionat Kirby.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri