Peste 100 de persoane au fost arestate în Turcia pentru „terorism”, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale

Data publicării:
Presidential Candidate İmamoglu Visits Quake-Hit Area - Turkey
Foto:Profimedia

Cel puţin 110 de persoane au fost arestate marţi în Turcia, în cadrul unei operaţiuni „antiteroriste” ce a vizat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au declarat surse din poliţie pentru AFP, potrivit Agerpres.

Operaţiunea, care survine cu trei săptămâni înainte de alegeri cruciale pentru Turcia, a fost întreprinsă în 21 de provincii din ţară, inclusiv în Diyarbakir (sud-est), majoritar kurd.

Potrivit asociaţiei baroului din Diyarbakir, „numărul total al arestărilor ar putea atinge 150”, dintre care cel puţin „circa 20 de avocaţi, cinci jurnalişti, trei actori de teatru şi un politician”, a detaliat organizația.

Avocaţilor le este interzis orice contact cu clienţii lor timp de 24 de ore, a precizat asociaţia.

„Domiciliile a numeroase persoane, printre care jurnalişti, avocaţi şi şefi de ONG-uri, au fost percheziţionate la primele ore ale dimineţii”, a anunţat la rândul său ONG-ul pentru apărarea libertăţilor MLSA.

Alegerile prezidenţiale şi legislative vor avea loc pe 14 mai în Turcia şi vor fi decisive în ceea ce priveşte menţinerea, sau nu, a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi a partidului său AKP la putere după două decenii.

Opoziţia se prezintă într-un front comun de şase partide care a desemnat un candidat unic la preşedinţie, Kemal Kilicdaroglu, susţinut de partidul pro-kurd HDP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri