Poliția belgiană a "spart" un serviciu criptat de comunicare și a capturat cocaină de 1,4 miliarde de euro în câteva săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
captură de cocaină
Captură de cocaină. Foto: Getty Images

Poliția belgiană a anunțat capturarea a aproape 28 de tone de cocaină, care pe stradă valorează 1,4 miliarde de euro, după ce a obținut acces la un serviciu de telefonie și mesagerie criptat, folosit de către infractori, informează CNN.

În doar șase săptămâni, începând cu 20 februarie, poliția a capturat 27,64 tone de cocaină în portul Anvers, inclusiv un transport record de 11 tone efectuat în noaptea dintre 2 și 3 aprilie, se arată în comunicatul lansat luni de Poliția Federală Belgiană.

Specialiștii forțelor de ordine au obținut acces la mesajele criptate ale serviciului de mesagerie Sky ECC, iar acestea au dezvăluit informații detaliate despre transporturile de cocaină.

"În cadrul unui investigații asupra unei posibile organizații criminale suspectată că ar fi oferit cu bună știință telefoane criptate celor din mediul criminal, specialiștii poliției au reușit să spargă mesajele criptate Sky ECC", se arată în comunicat.

Aceste date au oferit detalii în anchetele curente, dar au dus și la deschiderea unor noi direcții de investigație, a mai anunțat poliția.

Sky Global este o rețea de comunicare și furnizor de servicii telecom cu sediul în Vancouver, Canada. Cele mai cunoscute produse ale sale sunt serviciul de mesagerie criptat Sky ECC și telefoanele securizate.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri