Premierul britanic l-a întrebat pe un om al străzii dacă lucrează în business

Data publicării:
premierul britanic serveste mancare la cantina
Premierul britanic l-a întrebat pe un om al străzii dacă lucrează în business FOTO: Twitter/ Angela Rayner

Premierul britanic Rishi Sunak și-a atras numeroase critici din partea laburiștilor după ce vineri a vizitat un adăpost pentru oameni ai străzii din Londra și l-a întrebat pe un bărbat sărman dacă „lucrează în business”, după care i-a sugerat să se angajeze în Finanțe, pentru că sunt destule locuri de muncă vacante.

Potrivit Sky News, Angela Rayner, liderul adjunct al Partidului Laburist, a calificat vizita lui Rishi Sunak la adăpostul social ca fiind „dureroasă”, în urma acestui episod care a fost filmat.

Sunak a lăudat munca „fantastică” pe care instituția o face în această perioadă, după care a trecut în spatele tejghelei din cantină și i-a ajutat pe voluntari să servească mâncarea. La rând a ajuns și Dean, bărbatul cu care premierul a avut un dialog ciudat.

După o scurtă introducere, Dean l-a întrebat pe prim-ministru: „Rezolvați cu economia?”. Sunak a răspuns: „Tocmai asta încerc să fac”.

După ce Dean a spus că stabilitatea economiei ar fi bună pentru afaceri, Sunak a întrebat: „Aveți... lucrați în afaceri?”

Dean i-a răspuns: „Nu... Sunt de fapt o persoană fără adăpost. Dar mă interesează afacerile”.

Premierul a continuat: „Da? Ce fel de afaceri?”

Dean i-a răspuns: „Îmi plac finanțele, sunt bune pentru oraș și când finanțele și chestiile merg bine, cu toții ne descurcăm bine”.

Sunak i-a spus apoi lui Dean că el a lucrat în finanțe și că se găsesc acum multe locuri de muncă în finanțe. Primul-ministrul a continuat: „Este vreun sector (financiar - n.n) în care ați dori să intrați?”

Dean i-a răspuns: „Da, nu m-ar deranja... mmm... dar, nu știu, aș vrea să trec mai întâi de Crăciun”.

Sunak l-a întrebat apoi pe Dean ce face în acest weekend. „N-am idee, dar sper că o să intru într-o cazare temporară, ca să nu fiu pe stradă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Repostând videoclipul cu conversația dintre Sunak și Dean, Angela Rayner a spus că a fost „dureroasă”.

Un alt deputat laburist, Bill Esterson, a spus că schimbul de replici a demonstrat că Sunak este „deconectat”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri