Procurorii cer arestarea preventivă a lui Igor Dodon și a cumnatului său pentru 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
Igor Dodon
Igor Dodon, fost președinte al Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Procurorii anticorupție din Republica Moldova au cerut miercuri mandate de arest preventiv, pe un termen de 30 de zile, pentru fostul președinte Igor Dodon și cumnatul acestuia, potrivit Agora.md. Ambii au fost reținuți marți timp de 72 de ore în urma perchezițiilor făcute de procurori.

„Instanța de judecată sesizată urmează să stabilească data și ora examinării demersurilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Marţi, Igor Dodon, suspectat de trădare şi corupţie, a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce mai multe percheziţii au fost întreprinse la domiciliul şi la birourile fostului preşedinte al Republicii Moldova, fostă republică sovietică unde luptele interne dintre prooccidentali şi proruşi s-au accentuat de la declanşarea agresiunii militare ruse în Ucraina.

Anchetatorii îl suspectează pe Dodon că a primit în 2019 bani din partea unui oligarh şi aliat politic, Vlad Plahotniuc, care de atunci a fugit din Republica Moldova şi este vizat de sancţiuni americane.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri