Protecție sporită pentru judecătorii Curții Supreme a SUA înaintea deciziilor privind armele și avortul

Data actualizării: Data publicării:
curtea suprema a sua
Protecție sporită pentru judecătorii Curții Supreme a SUA înaintea deciziilor privind armele și avortul. FOTO: Profimedia Images

Congresul Statelor Unite a adoptat o lege care întăreşte protecţia judecătorilor de la Curtea Supremă, cu câteva zile înainte de decizii cruciale privind dreptul la avort şi armele de foc.

Săptămâna trecută, un american înarmat a fost arestat în apropierea locuinţei judecătorului conservator Brett Kavanaugh, pe care voia să-l omoare înainte de a se sinucide. El le-a declarat anchetatorilor că este furios pe judecătorii de la Curtea Supremă după ce la începutul lui mai un proiect de decizie privind avortul a apărut în presă. Textul sugera că cea mai înaltă instanţă din Statele Unite era gata să-şi îngroape decizia istorică din 1973 prin care recunoştea dreptul femeilor la avort, ceea ce a stârnit proteste în toată ţara, inclusiv în faţa casei mai multor judecători, scrie Agerpres.

Decizia finală a Curţii cu privire la acest caz, precum şi alta legată de portul de armă sunt aşteptate până la 30 iunie, stârnind temeri privind o nouă creştere a tensiunilor.

"Astăzi trimitem un semnal clar radicalilor de stânga: nu puteţi intimida judecătorii de la Curtea Supremă", a afirmat liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, chiar înainte de adoptarea proiectului de lege care extinde protecţia de care se bucură judecătorii asupra întregii lor familii.

Textul, care a trecut deja de faza Senatului, trebuie acum semnat de preşedintele Joe Biden.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri