Rămăsițele unui palat aztec au fost descoperite accidental sub o clădire din capitala Mexicului

Data publicării:
Mexico Eases Restrictions Amid Coronavirus Pandemic
Oameni pe stradă în Ciudad de Mexico. Sursa foto: Manuel Velasquez/Getty Images

Rămăsițele unui palat aztec au fost descoperite sub o clădire din centrul capitalei Mexicului, informează BBC.

În timpul lucrărilor de renovare la o clădire din apropierea Pieței Zócalo din Ciudad de México, muncitorii au descoperit plăci din bazalt pe podea.

Acele podele făceau parte din palatul liderului aztec Axayácatl, potrivit Institutului Național de Antropologie și Istorie din Mexic (INAH).

Palatul a fost folosit și ca locuință pentru conchistadorul spaniol Hernán Cortés, după căderea Imperiului Aztec. Excavările ulterioare au găsit dovezi privind casa deținută de Cortés pe terenul palatului. Arheologii spun că este probabil ca ea să fi fost construită cu materiale luate chiar din palatul lui Axayácatl. Construcția, precum alte clădiri sacre ale Imperiului Aztec, a fost distrusă de conchistadori.

Axayácatl a domnit între 1469 și 1481 și a fost tatăl lui Montezuma, ultimul conducător al imperiului.

"Sub podeaua casei lui Cortés, la peste trei metri adâncime, au fost găsite rămășițele unor alte plăci de podea din bazalt, datând anterior sosirii spaniolilor", a anunțat INAH. "Având în vedere caracteristicile lor, specialiștii au dedus că făceau parte din palatul lui Axayácatl, probabil dintr-o zonă de curte".

Conchistadorul Hernán Cortés a sosit în ceea ce este acum Mexic în 1518, având rolul de a explora regiune - despre care se spunea că ascunde mari bogății - pentru a fi colonizată de spanioli.

Cortés și oamenii lui au asediat capitala Imperiului Aztec, Tenochtitlán, în 1521. Când orașul s-a predat, coloniștii spanioli l-au distrus.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri