Sari la conținut

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe cazul Skripal

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU referitoare la otrăvirea fostului spion Serghei Skripal în Anglia va avea loc miercuri la ora 19:00 GMT, sesiune publică desfăşurată la cererea Londrei, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

United Nations Security Council Meets On Middle East

Foto: Gulliver/ Getty Images

Potrivit preşedinţiei olandeze în exerciţiu a celei mai înalte instanţe a ONU, Londra va informa Consiliul de Securitate în legătură cu atacul survenit la Salisbury pe 4 martie cu un agent neurotoxic asupra lui Skripal (66 de ani) şi a fiicei lui, Iulia (33 de ani). Cei doi au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe o bancă din oraşul Salisbury, situat în sud-vestul Angliei.

Premierul britanic Theresa May a afirmat că este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă de atacul asupra celor doi, aflaţi în spital în stare critică.

Rusia, care este membru al Consiliului de Securitate al ONU, a respins orice implicare a sa în otrăvirea lui Skripal şi a fiicei lui.

Conform AFP, Theresa May se pregăteşte miercuri să anunţe sancţiuni împotriva Rusiei.

ULTIMA ORĂ.  23 de diplomați ruși, expulzați din Marea Britanie după otrăvirea lui Serghei Skripal

Pe aceeași temă

„Alexa” trage cu urechea

Utilizatorii Alexa au avut probleme şi acum două luni, când mai mulţi oameni s-au plâns că asistentul digital a început...