Rusia a amenințat că va doborî avioanele de patrulare ale Franței deasupra Mării Negre

Data actualizării: Data publicării:
pilot francez la bordul unui avion deasupra marii negre
Sebastien Lecornu a calificat amenințările drept o poziție „deosebit de agresivă” din partea Moscovei. FOTO: Profimedia Images

Rusia a amenințat că va doborî avioanele franceze de patrulare deasupra Mării Negre, a dezvăluit ministrul francez al Apărării, potrivit Sky News.

Sebastien Lecornu a calificat amenințările, care au vizat luna trecută avioanele care patrulau în spațiul aerian internațional, drept o poziție „deosebit de agresivă” din partea Moscovei.

Această amenințare amintește de comportamentul Uniunii Sovietice din timpul Războiului Rece, a mai spus el.

„Acum o lună, pentru a vă da un exemplu foarte concret, un sistem rusesc de control al traficului aerian a amenințat că va doborî avioanele franceze în Marea Neagră când ne aflam într-o zonă internațională liberă unde patrulam”, a declarat ministrul pentru postul de radio RTL.

Comportamentul Rusiei în 2024 nu are nicio legătură cu ceea ce am văzut în 2022 și, evident, înainte de agresiunea din Ucraina, mai spune acesta.

„Se explică prin faptul că Rusia se află în dificultate pe câmpul de luptă din Ucraina”, a mai explicat ministrul francez.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri