Șeful Dumei de Stat amenință UE: Dacă nu ridică sancțiunile impuse Rusiei, va complica viața europenilor

Data publicării:
Viaceslav Volodin
Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei. Sursa foto: Profimedia Images

„Securitatea energetică a Uniunii Europei este imposibilă fără Rusia”, susține președintele Dumei ruse, Viaceslav Volodin, care spune că liderii europeni ar trebui să renunțe la sancțiuni și să reia proiectul Nord Stream 2 dacă nu vor „să complice viețile cetățenilor lor”, scrie agenția rusă de presă, Tass.

 „Securitatea energetică a Europei e imposibilă fără Rusia. Momentul adevărului a venit pentru șefii de stat europeni care au două căi de ieșire din situația în care s-au băgat singuri. Mai întâi, să oprească sancțiunile neligitime pe care le-au impus țării noastre și să repornească Nord Stream 2, sau a doua cale, să lase situație cum este și să accepte problemele și faptul că viața cetățenilor lor se va complica și mai mult”, a spus șeful Dumei rusești.

El a adăugat că, anul trecut, statele europene au cumpărat 341 de miliarde de metri cubi de gaz, „din care 50% este gaz din gazoducte rusești”.

„Sancțiunile care au țintit țara noastră au dus la o criză energetică în țările europene care le-au inițiat. Chiar dacă toate exporturile de gaze din Africa, Orientul Mijlociu și țările CSI ar fi redircționate, Europa tot nu ar putea să compenseze pentru volumul pierdut din Rusia”, a mai spus Volodin.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri