SUA confirmă că hackerii militari americani au ajutat Ucraina în războiul cu Rusia

Data publicării:
Hacker care lucrează la computer.
Foto: GettyImages

Cyber Command, unitatea cibernetică a armatei americane, a desfășurat operațiuni cibernetice ofensive în sprijinul Ucrainei care luptă pentru a se apăra de agresiunea Rusiei, a confirmat șeful comandamentului, relatează CNN.

Dezvăluirea subliniază cât de importantă a fost proiectarea puterii în spațiul cibernetic – în sprijinul apărării Ucrainei și pentru a descuraja Rusia să efectueze atacuri cibernetice împotriva infrastructurii americane – pentru administrația Biden, deoarece continuă să evite o implicare directă în războiul Rusiei.

„Am efectuat o serie de operațiuni pe întregul spectru; operațiuni ofensive, defensive și informaționale”, a declarat generalul Paul Nakasone într-un interviu pentru Sky News.

Un purtător de cuvânt al comandamentului nu a contestat acuratețea articolului, dar a refuzat să detalieze ce au presupus operațiunile comandamentului în Ucraina.

Este o recunoaștere publică rară din partea oficialilor militari americani a operațiunilor de hacking, care sunt adesea învăluite în mister. Comentariile lui Nakasone și răspunsul Casei Albe la acestea sugerează că spațiul cibernetic este un domeniu în care administrația Biden se simte confortabil să contracareze Rusia fără teama de escaladare.

Președintele Joe Biden a decis să nu se angajeze direct cu Rusia militar în timpul războiului din Ucraina, atâta timp cât SUA și aliații săi nu vor fi atacați.

„Nu o vedem în acest mod”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, miercuri, când a fost întrebată la o conferință de presă dacă acțiunile Cyber Command contrazic promisiunea lui Biden.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri