SUA şi Israel au discutat despre acordarea unui ajutor militar. Casa Albă e sigură că organizația Hamas este finanțată și de către Iran

Data publicării:
President Joe Biden meets Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, Washington, United States of America - 21 Sep 2023
Premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele american Joe Biden, la Casa Albă (21 Septembrie 2023). Foto: Profimedia Images

Statele Unite şi Israelul au avut sâmbătă o „discuţie aprofundată” despre nevoile de ajutor militar ale statului evreu în faţa ofensivei Hamas, a afirmat un înalt responsabil al Casei Albe, notează AFP, preluată de Agerpres.

El a indicat că un anunţ din partea americană este posibil chiar de duminică, dar a recunoscut că executivul se confruntă cu o situaţie parlamentară complicată, deoarece una dintre camerele Congresului este paralizată după demiterea liderului său republican: „Probabil că există un rol de jucat aici pentru Congres, dar, fără Speaker-ul Camerei Reprezentanţilor, este o situaţie fără precedent pe care va trebui să o gestionăm”.

Pe de altă parte, „este prea devreme să spunem” dacă Iranul este „direct implicat” în ofensiva lansată de Hamas împotriva Israelului, iar Statele Unite nu au „nicio indicaţie” în acest sens deocamdată, a mai declarat înaltul responsabil.

El a adăugat, totuşi, că „nu există nicio îndoială” că Hamas este „finanţat, echipat şi înarmat”, printre altele, de către regimul de la Teheran.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri