A murit al 10-lea turist american în Republica Dominicană. Ce ar putea provoca decesele subite

Data actualizării: Data publicării:
republica dominicana
Foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din New York a murit subit, în timpul unei vacanțe în Republica Dominicană, la începutul acestei luni, a confirmat un oficial al Departamentului de Stat din SUA. Este al 10-lea turist american care moare în Republica Dominicană, relatează CNN.

Citește și: Ce se întâmplă într-una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță? Turiștii americani mor subit

Familia turistului susține că acesta s-a îmbolnăvit pe neașteptate și a murit lunea trecută. Departamentul de Stat american nu a dat alte detalii legate de identitatea turistului sau despre cauza morții, însă un membru al familiei bărbatului spune că este vorba despre Vittorio Caruso, în vârstă de 56 de ani, din Long Island.

Bărbatul ar fi început să aibă probleme respiratorii grave și ar fi putut suferi un infarct, spun rudele acestuia. Familia a primit un telefon în care a fost informată că bărbatul se simte rău. Câteva minute mai târziu, rudele au primit al doilea telefon, pentru a fi anunțate că bărbatul a murit.

Turistul abia ieșise la pensie și plecase într-o vacanță în Republica Dominicană, după ce își vânduse pizzeria pe care o deținea de 12 ani.

Urmează acum ca medicii să stabilească la autopsie cauza morții. Îngrijorările sunt însă mari, în condițiile în care alți 9 americani au murit în Republica Dominicană, iar cei care aveau concedii planificate în această țară au început să le anuleze.

Potrivit CNN, unele dintre decese ar putea fi legate de consumul de alcool, așa că FBI-ul ajută autoritățile locale să efectueze teste toxicologice în cazul a cel puțin trei dintre cei decedați. Coincidența este că autoritățile bănuiesc că toți cei care au murit ar fi consumat alcool, însă toți ar fi băut în cantități mici sau moderate. 

Citește și:  Moartea misterioasă a 3 turiști americani în Republica Dominicană. Mărturia unui cuplu care a stat în același hotel 

Între timp, oficialii din Republica Dominicană spun că aceste decese sunt evenimente izolate și se străduiesc să-i convingă pe turiști că sunt în siguranță.

Duminică, Hotelul Hard Rock din Punta Cana a anunțat că va elimina toate sticlele de alcool din camerele în care sunt cazați turiștii.

12 milioane de turiști americani au vizitat Republica Dominicană începând din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri