A murit Joel Schumacher, regizorul a două filme Batman, al adaptării Fantomei de la Operă sau „House of Cards”

Data actualizării: Data publicării:
HOLLYWOOD - NOVEMBER 07: (L-R) Actor Colin Farrell, Director Joel Schumacher and actor Shea Whigham arrive at the screening of "Wristcutters: A Love Story" during the AFI FEST 2006 presented by Audi held at The LOFT at Arclight Cinemas on November 7, 2006 in Hollywood, California. (Photo by Michael Buckner/Getty Images)
Colin Farrell, Joel Schumacher și Shea Whigham. Foto: GettyImages

Joel Schumacher, regizor al filmelor „St. Elmo’s Fire”, „The Lost Boys”, „Batman Forever” și “Batman and Robin” a murit luni în New York, după o luptă de un an cu cancerul. Artistul avea 80 de ani.

Joel Schumacher s-a născut în New York și a absolvit Fashion Institute of Technology din New York. Și-a început cariera în industria modei, dar a decis în cele din urmă să urmeze o carieră de regizor.

S-a mutat în Los Angeles și a lucrat ca designer de costume înainte de a trece la regie.

Schumacher este cunoscut pentru „St. Elmo’s Fire”, un film în care apar Rob Lowe și Emilio Estevez, precum și „The Lost Post”, o comedie de groază despre tineri vampiri din California, cu Kiefer Sutherland.

El a continuat să regizeze două filme cu Batman, „Batman Forever” și „Batman și Robin”.

În timp ce „Batman Forever”, condus de Val Kilmer, a avut cel mai bun week-end de deschidere din 1995, „Batman și Robin”, cu George Clooney, nu a avut o primire foarte bună, relatează Mediafax.

Schumacher a regizat, de asemenea, adaptarea „Phantom of the Opera”, „The Number 23” și două episoade din primul sezon al „House of Cards” pentru Netflix.

De-a lungul carierei sale, Schumacher și-a căpătat reputația unui descoperitor de tinere talente, lansând vedete precum Sutherland, Colin Farrell și Matthew McConaughey în primele lor roluri majore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri