Fostul medic al echipei de gimnastică a SUA a primit o condamnare de 40 până la 175 de ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
<> on January 16, 2018 in Lansing, Michigan.
Foto: Gulliver/Getty Images

Procesul fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, acuzat de agresarea sexuală a mai multor sportive, s-a încheiat, miercuri, cu o condamnare minimă de 40 de ani de închisoare, pedeapsă care ar putea ajunge la 175 de ani, relatează presa internaţională, citată de News.ro.

<> on January 16, 2018 in Lansing, Michigan.
Foto: Gulliver/Getty Images

Medicul a pledat vinovat pentru şapte capete de acuzare, însă în ultimele şapte zile peste 150 de tinere, majoritatea foste gimnaste, minore la momentul comiterii faptelor, au depus mărturie.

“Tocmai ce v-am semnat sentinţa de condamnare la moarte”, a spus judecătoarea Rosemarie Aquilina, de la tribunalul din comitatul Ingham, din Michigan.

Înainte de pronunţarea sentinţei, Nassar şi-a cerut scuze în faţa victimelor sale. “Vă voi purta cuvintele cu mine tot restul vieţii”, a spus el.

Aquilina a considerat însă această afirmaţie lipsită de sinceritate şi a citit dintr-o scrisoare pe care i-o trimisese Nassar, în care bărbatul susţinea că este un medic bun, care a fost manipulat pentru a pleda vinovat.

“Această scrisoare îmi arată că încă nu îţi asumi ce ai făcut. Nu mi-aş trimite nici câinii la tine, domnule”, i s-a adresat judecătoarea lui Larry Nassar.

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale.

Medicul în vârstă de 56 de ani a mai fost condamnat, în decembrie, la 60 de ani de închisoare pentru pornografie infantilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri