Video Polițistul de origine română împușcat în Phoenix, în continuare în spital. Ambasadorul României în SUA: „Aceste zile sunt critice”

Data publicării:
Tyler Moldovan, 22 de ani, polițist de origine română în SUA, in uniforma, zambeste
Tyler Moldovan, 22 de ani, polițist de origine română în SUA, împușcat în timpul misiunii. Foto: Facebook

Polițistul american de origine română Tyler Moldovan, împușcat de opt ori în timpul unei intevenții în orașul Phoenix, este în continuare în stare critică, dar stabilă, în spital. Ambasadorul român la Washington, Andrei Muraru, a spus luni într-o intervenție la Digi24 că că a vorbit cu familia polițistului și că acesta beneficiază de cea mai bună îngrijire într-un spital de neurochirurgie din Phoenix, în vreme ce campania de strângere de fonduri pentru rudele lui Tyler Moldovan a strâns mii de donații.    

„Am aflat de la părinți (părinții lui Tyler - n.r.) că ieri a fost ziua cea mai bună de când a fost adus în spital, după cum știți a fost împușcat marți dimineață, într-o operațiune a poliției din Phoenix. (...) A fost împușcat de opt ori cu un pistol de calibrul 9 mm și unul dintre gloanțe l-a nimerit în cap. În mod evident, starea este critică, dar stabilă. Medicii încearcă să facă tot posibilul pentru salvarea lui. Aceste zile sunt critice”, a declarat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, luni, la Digi24.

Și poliția din Phoenix ține comunitatea locală la curent cu starea polițistului împușcat și face apel la oameni să continue să fie alături de familia și colegi lui Tyler Moldovan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La campania de srângere de fonduri pentru familia polițistului, oragnizată de polițiștii și pompierii din Phoenix, au participat „sute, poate mii de oameni”, a mai arătat ambasadorul Andrei Muraru.

El a rememorat evenimentul de marți, care a început ca un incident banal, cu niște curse ilegale de mașini, dar s-a transformat într-o tragedie. 

Când Tyler Moldovan, un ofițer de poliție de 22 de ani, l-a încolțit pe un individ urmărit pentru cursele cu mașini, acesta i-a spus că nu este înarmat. De fapt, avea armă și a tras în polițist, nimerindu-l de opt, inclusiv în cap. În mașina agresorului, polițiștii au găsit încă o armă, a mai relatat Andrei Muraru.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri