Salariații companiilor cu peste 100 de angajați din SUA, obligați să se vaccineze

Data publicării:
femeie care este vaccinata anticovid de o asistenta
Foto: Profimedia Images

O curte federală americană a restabilit obligativitatea de vaccinare pentru salariaţii companiilor mari, dorită de administraţia Biden pentru stăvilirea epidemiei de COVID-19 şi care fusese suspendată de o altă instanţă luna trecută.

Măsura controversată prevede ca zeci de milioane de angajaţi ai firmelor cu peste 100 de angajaţi să se vaccineze până la 4 ianuarie, în caz contrar fiind nevoiţi să se testeze foarte frecvent, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Adoptată de Casa Albă la începutul lui noiembrie, măsura fusese suspendată la 6 noiembrie de o curte de apel din Texas, la sesizarea republicanilor, în aşteptarea judecării pe fond.

O altă instanţă de apel, din New Orleans, a menţinut această suspendare la mijlocul lunii noiembrie, apreciind că impunerea vaccinării obligatorii depăşeşte „cu mult” autoritatea guvernului american.

„Este clar că COVID-19 continuă să se răspândească, să sufere mutaţii, să omoare şi să împiedice orice revenire în siguranţă a salariaţilor americani la locurile de muncă”, a explicat vineri în decizia sa Curtea de apel din Ohio, sesizată de Departamentul Justiţiei pentru a judeca ansamblul recursurilor.

Şi această decizie poate fi contestată până în faţa Curţii Supreme.

„Pentru a proteja angajaţii, OSHA (Agenţia federală pentru securitatea şi sănătatea în muncă) poate şi trebuie să fie capabilă să răspundă pericolelor în evoluţie”, a adăugat judecătoarea Jane Stranch.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri