Trei studenți palestinieni au fost împușcați în SUA. Unul dintre ei este nepotul unui fost ministru

Data actualizării: Data publicării:
politie sua
FOTO: Shutterstock

Trei studenți palestinieni înscriși la studii în SUA au fost împuşcaţi în Burlington, statul Vermont, sâmbătă seară. Organizaţiile pentru drepturi civile şi familiile victimelor fac apel la autorităţi să analizeze motivele atacului, relatează CNN.

Cei trei băieți în vârstă de 20 de ani primesc îngrijiri medicale, potrivit unui comunicat de presă emis duminică de Departamentul de Poliţie Burlington.

„Doi sunt în stare stabilă, în timp ce un al treilea a suferit răni mult mai grave”, au transmis autorităţile.

Studenții se plimbau pe Prospect Street în timp ce se aflau în vizită la o rudă din Burlington pentru Ziua Recunoştinţei, când „au fost confruntaţi de un bărbat alb cu o armă în mână”, se arată în comunicat.

„Fără să vorbească, a tras cel puţin patru cartuşe din pistol şi se crede că a fugit pe jos”, a spus poliţia.

Autoritățile au precizat că două dintre victime sunt cetăţeni americani şi una este rezident legal.

Doi dintre cei trei studenţi purtau keffiyeh, eşarfe tradiţionale palestiniene, potrivit departamentului de poliţie. Doi au fost împuşcaţi în torace şi unul în „extremităţile inferioare”.

Autorităţile au spus că „nu există informaţii suplimentare care să sugereze motivul atacului”.

Anchetatorii au recuperat probe balistice în urma împuşcăturilor, care vor fi transmise unei baze de date federale, potrivit poliţiei din Burlington.

FBI a declarat duminică că este „pregătit să investigheze” incidentul.

Şeful poliţiei Jon Murad a afirmat într-un comunicat de presă transmis anterior că ofiţerii au răspuns la un apel şi au găsit două victime ale atacului, a treia fiind la mică distanţă, toate aproape de campusul Universităţii din Vermont.

Victimele au fost transportate la Centrul Medical al Unităţii din Vermont, se arată în comunicatul de presă.

Atacatorul sau atacatorii nu au fost identificaţi sau reţinuţi, a spus Murad, iar departamentul de poliţie se află „la primele etape ale anchetei asupra acestei crime”.

Într-o declaraţie comună, familiile victimelor au cerut forţelor de ordine să investigheze atacul ca infracţiune motivată de ură.

„Nu ne vom simţi confortabil până când atacatorul nu va fi adus în faţa justiţiei”, au spus ei. „Nicio familie nu ar trebui să îndure vreodată această durere. Copiii noştri sunt studenți dedicaţi care merită să se poată concentra asupra studiilor lor şi asupra construirii viitorului”.

Declaraţia, publicată de un Institut pentru Orientul Mijlociu, a identificat studenţii ca fiind Hisham Awartani, de la Universitatea Brown din Rhode Island; Kinnan Abdalhamid, student la Haverford College din Pennsylvania; şi Tahseen Ahmad, student la Trinity College din Connecticut.

Marwan Awartani, un fost ministru palestinian al educaţiei şi unchi al lui Hisham Awartani, a declarat pentru CNN că studenţii o vizitau pe bunica lui Hisham în Burlington.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri