VIDEO. Tensiuni în SUA. Protestatari de culoare vs poliţişti

Data actualizării: Data publicării:
Protests Break Out In Charlotte After Police Shooting
CHARLOTTE, NC - SEPTEMBER 21: A police officer attempts to extinguish a fire on the I-85 (Interstate 85) during protests in the early hours of September 21, 2016 in Charlotte, North Carolina. The protests began last night, following the fatal shooting of 43-year-old Keith Lamont Scott by a police officer at an apartment complex near UNC Charlotte. (Photo by Sean Rayford/Getty Images)

Sunt noi tensiuni rasiale în Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat mortal un bărbat de culoare. Furioşi, sute de oameni au ieşit în stradă într-un oraş din Carolina de Nord. Protestul lor a degenerat şi 12 poliţişti au fost răniţi.

Oameni furioşi s-au năpustit asupra forţelor de ordine în timpul unui protest în Charlotte, Carolina de Nord. Au aruncat cu tot ce le-a picat în mână în direcţia scutierilor şi au vandalizat maşinile de patrulare. Oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Oamenii au ieşit în stradă după ce un vecin de-al lor, un bărbat de culoare, tată a şapte copii, a fost împuşcat într-o parcare în timpul unei operaţiuni a poliţiei.

„Şi eu sunt de culoare. Aşa că mă gândesc că în orice moment când sunt tras pe dreapta, când sunt oprit în trafic sau vine poliţia, este posibil să fiu împuşcat, indiferent dacă sunt sau nu înarmat”, spune unul dintre manifestanţi.

Conform poliţiei, bărbatul care a fost împuşcat avea o armă în mână. Familia spune altceva: „Nu avea nicio armă. Avea o carte în mână.”
Poliţistul care a tras, şi el tot afro-american, a fost suspendat pe perioada anchetei.

Citiţi şi:

12 polițiști răniţi în SUA, într-un protest violent izbucnit după ce un ofiţer a ucis un bărbat de culoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri