Taiwanul susține că a detectat 68 de avioane de luptă chineze în apropierea coastelor sale

Data actualizării: Data publicării:
avion chinez de lupta J-16
Taiwanul acuză China de repetate pătrunderi în zona sa de identificare aeriană. Foto: Profimedia Imges

Taiwanul a afirmat joi că China a trimis 68 de avioane militare şi a desfăşurat 10 nave de război lângă ţărmurile sale în câteva ore, notează AFP.

"68 de avioane ale Armatei de Eliberare a Poporului şi 10 nave ale marinei chineze au fost detectate" în jurul Taiwanului, a anunţat Ministerul Apărării de la Taipei într-un comunicat.

Cu o zi înainte, Taipeiul indicase că a detectat 35 de avioane militare în jurul insulei în câteva ore, unele îndreptându-se spre Pacificul de Vest pentru a se alătura portavionului chinez Shandong, în cadrul unui "antrenament maritim şi aerian comun", scrie Agerpres.

Ministerul Apărării din Taiwan a observat o creştere a incursiunilor maritime şi aeriene chineze în ultimele zile. În aprilie, Beijingul a efectuat exerciţii militare simulând încercuirea insulei, după o întâlnire între preşedinta taiwaneză, Tsai Ing-wen, şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, Kevin McCarthy, în California.

Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă că va fi invadat de Beijing, care consideră insula autonomă ca parte a teritoriului său ce trebuie recucerită cu forţa dacă este necesar. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri