Trump amenință Coreea de Nord cu varianta „devastatoare” pentru încheierea conflictului

Data publicării:
racheta interceptoare

Președintele american Donald Trump a avertizat Coreea de Nord că orice variantă militară de soluționare a conflictului ar fi „devastatoare pentru regimul de la Phenian”, însă a afirmat că Washingtonul nu dorește ca prima sa opțiune să fie una violentă, relatează Reuters.

Într-o conferință de presă susținută la Casa Albă, Trump a lansat noi amenințări la adresa dictaturii conduse de Kim Jong-un: „Suntem complet pregătiți pentru o a doua opțiune, una la care am prefera să nu apelăm. Dar această opțiune este una devastatoare, vă pot spune sigur, devastatoare pentru Coreea de Nord. Este vorba despre varianta militară. Dacă suntem forțați să apelăm la ea, o vom face”.

În urmă cu două zile, un oficial al Phenianului a anunțat că SUA au declarat război Coreei de Nord, lucru infirmat de autoritățile americane.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho, l-a acuzat luni pe preşedintele american, Donald Trump, că a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane, relatează BBC News.

„Acest lucru se aplica chiar şi când nu erau în spaţiul aerian nord-coreean”, a adăugat ministrul.

Lumea „ar trebui să îşi amintească în mod clar” că Statele Unite au fost primele care au declarat război, a subliniat Ri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri