Foto Alunecare de teren uriașă în apropiere de Koln. Mai multe persoane au murit și altele sunt dispărute

Data actualizării: Data publicării:
aluencare de teren în Germania
O alunecare de teren de proporții a avut loc într-o localitate din apropiere de Koln, Germania, unde au sunt inundații devastatoare. Foto: BezirksregierungKöln/ Twitter

Mai multe persoane au murit şi altele sunt date dispărute în Germania în urma unei grave alunecări de teren, produsă după intemperii violente care au măturat vineri dimineaţa case dintr-o localitate situată nu departe de Koln, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

În Erftstadt-Blessem, "casele au fost luate de ape, iar unele s-au prăbuşit. Mai multe persoane sunt date dispărute", potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de autorităţile districtului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru AFP că au fost "confirmate" mai multe decese.

În imaginile surprinse în zona dezastrului şi publicate de autorităţi se poate vedea un vast crater în care se revărsau cantităţi mari de pământ, apă cu noroi şi moloz.

"Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă", au explicat autorităţile cu referire la această zonă aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Koln, transmite Agerpres.

Alunecarea de teren va agrava bilanţul victimelor din landul Renania de Nord-Westfalia, intens afectat de intemperii, la fel ca şi landul vecin, Renania-Palatinat.

Numărul deceselor cauzate de intemperii a ajuns în prezent la cel puţin 81 în Germania, iar serviciile de urgenţă continuă să caute numeroase persoane date dispărute.

 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri