Bărbatul arestat la funeraliile Reginei nu crede că Elisabeta a II-a a murit și a vrut să verifice. Judecător: „El încă delirează”

Data actualizării: Data publicării:
Tribute to Queen Elizabeth II in Westminster
Bărbatul arestat la funeraliile Reginei nu crede că Elisabeta a II-a a murit și a vrut să verifice. Foto: Profimedia

Bărbatul arestat în Westminster Hall după ce a încercat să se apropie de sicriul reginei Elisabeta a II-a, expus pentru ca britanicii să-i poată aduce un ultim omagiu, a vrut să verifice dacă Regina este într-adevăr moartă, potrivit judecătorului care l-a audiat, citat de The Guardian.

Vineri seară, Muhammad Khan, în vârstă de 28 de ani, a stat la coadă la Londra pentru a-i aduce un omagiu reginei. După ce a intrat în holul Westminster, unde se afla sicriul, bărbatul a fugit pe scări şi a reuşit să atingă sicriul.

Khan a fost imediat prins și arestat. Marți a fost prezentat unui judecător, la Tribunalul Westminster pentru două capete de acuzare de tulburare a ordinii publice.

„Inculpatul a susţinut că Regina nu a murit şi că s-a apropiat de sicriu pentru că a vrut să verifice singur”, a declarat procurorul Luke Staton. „A spus că intenţionează să meargă la înmormântare”, a adăugat el și că „plănuise să scrie familiei regale şi, dacă aceasta nu răspundea, să meargă la Castelul Windsor, Palatul Buckingham şi Balmoral pentru a încerca să discute cu Regina”.

„Trebuie să intru prin efracţie pentru a încerca să iau legătura”, a declarat Muhammad Khan instanţei, adăugând că ar fi încercat „atâta timp” cât este în viaţă.

„El încă delirează și crede că Regina nu este moartă și că regele Charles are ceva de-a face cu asta și s-ar putea să meargă la castelul Windsor pentru a-și prezenta omagiile, dar și pentru că încă mai crede că ea este în viață”, a spus judecătorul Michael Snow.

Judecătorul a hotărât ca bărbatul să fie eliberat pe cauțiune cu condiția să rămână într-un spital psihiatric până la următoarea audiere în instanță, pe 18 octombrie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri