Dezastru în Europa. Furtunile „istorice” au omorât 5 oameni. În Franța au pornit sirenele de alarmare și a fost cod roșu

Data publicării:
inundatii franta

Patru oameni au murit în Franţa şi unul în Italia într-un weekend în care cele două ţări s-au luptat cu inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploi torenţiale. În Italia, încă un pod s-a prăbuşit.

Regiunea Coastei de Azur a fost lovită de o furtună și de ploi pe care autoritățile le consideră „istorice". În unele zone a plouat în 48 de ore cât în două luni, potrivit Meteo France.

Valuri impresionante au ajuns la țărm, iar râurile s-au revărsat producând inundații de mare amploare.

La Nisa și în multe alte localități din zonă au sunat sirenele de alarmare a populație, după ce a fost declarat cod roșu. Serviciile de urgență au fost chemate la zeci de intervenții. Un bărbat a pierit sub ape chiar în timpul unei operațiuni a pompierilor, când barca de salvare în care erau s-a răsturnat. Alți trei oameni au murit după ce au fost luați de viitură cu tot cu mașini.

În Italia, un pod de pe o autostradă din nord-estul țării s-a prăbuşit în urma ploilor care au declanșat alunecări de teren, în apropiere de oraşul de coastă Savona. Mai multe mașini au rămas blocate pe marginea prăpastiei.

Multe regiuni italiene, de la nord la sud, sunt din nou sub apă din cauza ploilor care au produs numeroase pagube. Deja grav afectată, Veneția s-a confruntat cu o nouă serie de inundații. Iar în Valle d'Aosta, în Alpi, sunt mii de oameni izolați din cauza riscului de avalanșă.

Editor web:C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri