Sari la conținut

FOTO & VIDEO. Marșul Solidarității în Franța. Au participat milioane de oameni. Printre ei, 56 de demnitari străini 

UPDATE 20.05. Președintele francez Francois Hollande și premierul israelian Benjamin Netanyahu s-au rugat împreună la Marea Sinagogă din Paris.

UPDATE 17,58. La marșul din Paris au participat 1,3 milioane de oameni, potrivit organizatorilor.

UPDATE 17.40. Participanții la marșul de la Paris și de la manifestări asemănătoare din alte orașe europene au postat fotografii pe rețelele de socializare.UPDATE 16.20 Marșul solidarității a început. Președintele Klaus Iohannis a fost mutat din primele rânduri. Președintele Francois Hollande le-a mulțumit liderilor care iau parte la marșul solidarității din Paris. De asemenea, președintele Franței a dat mâna și cu președintele României, Klaus Iohannis.

Hollande le-a mulțumit celor veniți la marșul solidarității.

Klaus Iohannis alături de Petro Poroșenko la Marșul Solidarității din Paris. 

Klaus Iohannis mutat din primele rânduri. 


UPDATE. 15.16 Președintele României Klaus Iohannis a ajuns la Paris. Acesta a fost primit de președintele Franței. UPDATE duminică - 15.00 Imagini impresionate în capitala Franței, unde s-au adunat sute de mii de oameni. 

Parisul va deveni capitala mondială a luptei împotriva terorismului duminică, printr-o reuniune internaţională şi un marş republican la care vor participa peste un milion de persoane, între care zeci de lideri străini, după atentatele comise de trei jihadişti şi soldate cu 17 morţi. Mii de oameni s-au adunat deja duminică la Paris, înaintea marşului împotriva terorismului, care trebuie să înceapă la ora 14.00 GMT (16.00, ora României).

 "Luaţi-vă pixurile" sau "Libertate, egalitate, desenaţi, scrieţi", se putea citi pe pancarte, în cinstea celor 17 persoane ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna aceasta în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri. 

#JesuisCharlie Controale înăsprite la granițele externe ale Uniunii Europene. Tratatul Schengen ar putea fi modificat

Ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Diaz, a anunţat că va apăra duminică la Paris o modificare a tratatului Schengen pentru a permite controale la frontierele acestui spaţiu european, cu scopul de a limita mobilitatea combatanţilor islamişti care se întorc în Europa.

Vom apăra instaurarea controalelor la frontiere şi este posibil, prin urmare, să fie necesară modificarea tratatului Schengen”, care prevede libertatea de circulaţie în spaţiul Schengen, din care fac parte 26 de state din Europa, inclusiv 22 de membre ale Uniunii Europene, a declarat ministrul pentru cotidianul El Pais, înaintea unei reuniuni ministeriale pe această temă la Paris.

"Mobilitatea din Uniunea Europeană facilitează deplasările (jihadiştilor) spre orice ţară şi de asemenea spre ţara noastră", a adăugat el, subliniind că aproape 3.000 de combatanţi originari din Europa s-ar putea întoarce şi ar reprezenta o ameninţare.


La uriaşa manifestare şi-au anunţat prezenţa cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Li se vor alătura regele şi regina Iordaniei şi premierul israelian Benjamin Netanyahu. Preşedintele României, Klaus Iohannis, va merge şi el la Paris, la invitaţia omologului său francez François Hollande.

Autorităţile au anunţat măsuri de securitate fără precedent, în timp ce o sursă din poliţia franceză a declarat pentru CNN că mai multe celule teroriste de pe teritoriul ţării au fost activate în ultimele 24 de ore.

Președintele Klaus Iohannis participă la "Marșul solidarității" organizat mâine la Paris

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj înaintea participării la „Marșul solidarității” organizat mâine la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței.

Așa cum am anunțat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista "Charlie Hebdo". Invitația a fost lansată de președintele francez François Hollande.

În fața atacurilor barbare care au avut loc în Franța, Europa și întreaga lume liberă își arată unitatea și solidaritatea. Gândurile și inimile noastre au fost alături de cetățenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezența alături de ceilalți șefi de stat și de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinței de implicare a României în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel. Prin participarea la acest marș împotriva urii și a violenței condamnăm nu doar atacurile asupra redacției săptămânalului "Charlie Hebdo", ci și antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris.” se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției. 

Ofiţerii francezi au ordin să poarte armele tot timpul, după activarea unor celule teroriste

Ofiţerii forţelor de ordine franceze au primit ordin să poarte armele la ei tot timpul şi să renunţe la activităţile pe reţelele de socializare, pentru că mai multe celule teroriste au fost reactivate în ultimele 24 de ore în Franţa, a declarat sâmbătă o sursă din poliţia franceză, citată de CNN.

Victor Ponta nu participă la „Marșul Solidarității” din Paris

Omagiu pentru victimele de la Vincennes. Premierul Manuel Valls s-a alăturat sutelor de oameni