Franţa: 20 de atentate, dejucate în 2017

Data publicării:
Global Reaction To The Terrorist Attack On French Newspaper Charlie Hebdo
LONDON, ENGLAND - JANUARY 08: Armed British Transport Police officers patrol the Eurostar platforms at St Pancras railway station on January 8, 2015 in London, United Kingdom. France is on maximum security threat level after twelve people were killed, including two police officers, at the offices of the satirical magazine Charlie Hebdo in Paris. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Cel puţin 20 de atentate au fost dejucate în Franţa, în 2017, potrivit ministrului francez de interne.

Oficialul de la Paris a spus că nu a existat teritoriu francez în care să nu fi fost risc de atac terorist. În noiembrie, acelaşi ministru francez de interne spunea că fuseseră dejucate 13 atacuri teroriste, de la începutul anului.

El nu a vrut să dea detalii despre cele 7 situaţii de urgenţă din perioada sărbătorilor. Potrivit statisticilor oficiale, în ultimii trei ani, de la atacul terorist de la sediul revistei Charlie Hebdo, în Franţa au fost ucise 241 de persoane în atacuri jihadiste.

Anul trecut au fost două atacuri în Franţa, revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic, pe Champs Elysee şi în Marsilia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri