Judecătorul francez care l-a inculpat pe Sarkozy, ameninţat cu moartea

Data publicării:
nicolas 20sarkozy 20presedintele 20frantei-57364

Ameninţările au fost dezvăluite de către Sindicatul magistraturii (SM). Mai mulţi membri din cadrul acestuia au fost vizaţi de această scrisoare, confirmată şi de alte surse, relatează Mediafax.

În urma unor declaraţii de indignare, chiar injurioase, din partea anumitor politicieni, după inculparea lui Nicolas Sarkozy, în urma punerii în discuţie a imparţialităţii unuia dintre magistraţi însărcinaţi cu dosarul (Gentil) de către Thierry Herzog, avocatul lui Nicolas Sarkozy, acest magistrat a primit astăzi (miercuri) o scrisoare ce conţine cartuşe oarbe, ameninţându-l în mod clar cu moartea pe el, rude ale sale şi membri ai Sindicatului Magistraturii, din care ar face parte”, anunță prezententanții sinducatului, printr-un comunicat de presă.

Un purtător de cuvânt al judecătorului Gentil a precizat că scrisoarea, ce conţinea „ameninţări specifice” vizându-l pe „domnul Gentil şi alţi magistraţi”, a sosit pe adresa Parchetului Bordeaux, „care a fost nevoit să demareze urgent o anchetă preliminară” şi a sesizat poliţia, a anunţat altă sursă. Această scrisoare conţinea „muniţie pentru armament de război”, au dezvăluit sursele citate.

Gentil şi cei doi colegi ai săi, Cecile Ramonatxo şi Valérie Noel, l-au pus sub acuzare, joia trecută, pe Nicolas Sarkozy pentru că a abuzat de slăbiciunea Lilianei Bettencourt joia.

Această decizie a provocat comentarii deosebit de virulente ale unei părţi importante a opoziţiei, în special ale fostului consilier al fostului preşedinte Henri Guaino, pe care Gentil a hotărât să îl dea în judecată pentru aceste afirmaţii.

Nicolas Sarkozy a compărut joi în faţa judecătorului pentru o confruntare cu majordomul miliardarei Liliane Bettencourt.

Confruntarea între Nicolas Sarkozy şi majordomul lui Liliane Bettencourt a avut rolul de a verifica de câte ori fostul preşedinte s-a dus la domiciliul moştenitoarei grupului de cosmetice L'Oréal în campania electorală prezidenţială din 2007.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri