MAE: Ambasadorul britanic a dat asigurări privind permisele de muncă

Data publicării:
titus 20corlatean 20martin 20harris 20mae 20ro-45164

Șeful diplomației britanice în România, Martin Harris, primit la sediul MAE, a dat asigurări că autoritățile de la Londra se preocupă ca procedurile administrative aferente obţinerii documentelor de şedere şi a permiselor de muncă să se desfăşoare în conformitate cu prevederile europene.

„Oficialul britanic a reiterat angajamentul guvernului pentru ridicarea restricţiilor impuse cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie, începând cu data de 1 ianuarie 2014. L-a asigurat pe ministrul român despre eforturile depuse de autorităţile britanice pentru ca procedurile administrative aferente obţinerii de către cetăţenii români, în special de către studenţi, a documentelor necesare şederii legale pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi a permiselor de muncă să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia europeană în materie”, se arată în comunicatul MAE.

Marea Britanie susține aderarea României la Schengen

Mai mult, referitor la aderarea României la spaţiul Schengen, ambasadorul britanic a menţionat că Marea Britanie, deşi nu aparţine spaţiului Schengen, oferă României întregul său sprijin.

„Cei doi şi-au manifestat interesul pentru relansarea Parteneriatului Strategic existent între România şi Marea Britanie, prin intensificarea atât a contactelor bilaterale la cel mai înalt nivel, cât şi a cooperării economice. În context, a fost menţionată vizita pe care secretarul de stat pentru afaceri europene, David Lidington, intenţionează să o efectueze în România în viitorul apropiat”, evidenţiază comunicatul MAE.

În timpul întrevederii, oficialii au vorbit și depre evoluțiile României din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), iar Titus Corlățean şi a exprimat angajamentul părţii române de a avansa reformele pentru îndeplinirea angajamentelor în domeniu. Marin Harris a exprimat disponibilitatea părţii britanice de a continua colaborarea cu autorităţile române relevante în cadrul dimensiunii de cooperare a MCV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri