Ministerul britanic al Apărării comentează vizita lui Iohannis la Kogălniceanu

Data actualizării: Data publicării:
raf bun

Ministerul Apărării din Marea Britanie a emis un comunicat de presă în care comentează vizita preşedintelui Klaus Iohannis la baza Mihail Kogălniceanu, în cadrul exerciţiului Saber Guardian 17, şi întâlnirea cu militarii britanici din Forţele Aeriene, alături de o serie de poze de la eveniment.

Ministerul Apărării din Marea Britanie notează că preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu membri ai Forţelor Aeriene britanice din Escadrila 135, care are baza în România, punctând mesajul său privind înaltul profesionalism al militarilor care fac parte din exerciţiul Saber Guardian 2017.

Forţele aeriene din Marea Britanie au patru aeronave Typhoon la baza Mihail Kogălniceanu timp de patru luni pentru misiuni de poliţie aeriană, ca parte a NATO. Un număr de 143 de militari britanici sunt staţionaţi la baza MK ca parte a acestei misiuni.

Klaus Iohannis a avut, la baza Mihail Kogălniceanu, şi o întâlnire cu unii dintre militarii britanici care participă la exerciţiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, joi, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, şi a vizitat Centrul Administrativ. Iohannis s-a întâlnit cu piloţii români şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită, şi a luat parte la un exerciţiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16, Eurofighter Typhoon.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri