Video Petrecere cu 3.000 de oameni în centrul orașului Frankfurt. 39 de persoane au fost reţinute în urma violențelor

Data publicării:
politie germania
Mașină de poliție din Germania. Foto: GettyImages

39 de persoane au fost reținute sâmbătă noapte la Frankfurt, după ce o petrecere în aer liber în centrul orașului, la care participau circa 3.000 de oameni, a degenerat în violență, transmit dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

Piaţa Operei din Frankfurt s-a transformat într-o ''zonă de petreceri'' în aer liber în ultimele săptămâni, mii de oameni strângându-se acolo în fiecare weekend. Sâmbătă nu a fost excepție, circa 3.000 de oameni petrecând în centrul orașului.

După miezul nopții, duminică, în jurul orei locale 02.30 (03.30 ora României), a izbucnit un scandal violent în care au fost implicate 18 persoane. Unul dintre participanţi a căzut pe caldarâm şi nu s-a mai putut ridica, în acel moment intervenind un mic grup de poliţişti, a relatat șeful poliţiei din Frankfurt, Gerhard Bereswill, a declarat într-o conferinţă de presă.

Polițiștii au fost atacaţi de alţi participanţi, care au aruncat sticle înspre forţele de ordine. Cinci poliţişti au fost răniţi, ir forțele de ordine au avut nevoie de întăriri

În total, au fost reţinuţi 38 de bărbaţi şi o femeie. Cei mai mulţi sunt tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, majoritatea provenind din rândul imigranţilor.

Opt persoane au rămas duminică în arestul poliţiei din Frankfurt şi ar putea fi acuzate de încălcarea ordinii publice.

Incidentul aminteşte de cel produs la Stuttgart în luna iunie, când violenţe nocturne au izbucnit după un control al poliţiei în legătură cu o afacere cu stupefiante. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri