Preşedintele Comisiei Europene l-a numit pe Dacian Cioloş consilier special pentru securitate alimentară

Data publicării:
dacian-ciolos1-1

 

Dacian Cioloş

„Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, creşterea populaţiei şi schimbările climatice ne reamintesc faptul că securitatea alimentară este o provocare importantă pe care UE trebuie să o gestioneze. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul securităţii alimentare şi este omul potrivit pentru a mă sfătui pe această temă importantă”, a declarat preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat în comunicat.

În calitate de consilier special al preşedintelui CE, Dacian Cioloş va colabora strâns cu membrii Comisiei Juncker în ceea ce priveşte contribuţia Executivului european la rezolvarea acestei provocări globale, precizează comunicatul, potrivit Mediafax. 

Dacian Cioloş nu va fi remunerat pentru această funcţie.

Dacian Cioloş a fost comisar european pentru Agricultură, în perioada 2010-2014, când a realizat prima reformă a Politicii Agricole Comune.

De profesie inginer agronom, el a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, între 2007-2008, şi şef al unei comisii prezidenţiale de profil, între iulie 2009 - ianuarie 2010.

Este născut pe 27 iulie 1969 la Zalău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri