Telegraph: Britanicii, deranjați că Rompuy i-a permis lui Barroso să asiste la discuții

Data publicării:
david 20cameron 20mediafax-35015

Cotidianul notează că summitul s-a soldat cu un eșec, după ce premierul britanic a acuzat Bruxelles-ul că „trăiește într-un univers paralel” și a refuzat o „înțelegere cu orice preț”. Premierul britanic a primit, în mod surprinzător, sprijinul Germaniei în disputa cu Franța referitoare la reducerile bugetare. „Sincer, soluția de la masa negocierilor nu a fost suficient de bună. Nu era suficient de bună pentru Marea Britanie, dar nici pentru o serie de alte țări”, a declarat Cameron.

Premierul britanic a dat vina pentru eșecul discuțiilor pe Comisia Europeană, pe care a acuzat-o că „insultă” contribuabilii refuzând să accepte tăierile de cheltuieli sau reduceri de cheltuieli cu personalul.

La rândul său, premierul britanic a fost acuzat că îi șantajează pe ceilalți lideri ai Uniunii Europene.

Summitul, scrie The Telegraph, a fost blocat efectiv de disputa asupra bugetului dintre contributorii neți – inclusiv Marea Britanie și Germania – și beneficiari. Franța, contributor net, s-a opus, de asemenea, tăierilor din bugetul politicii agricole comune și a făcut presiuni pentru a se tăia din rabatul britanic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri