VIDEO. Magazin Apple, vandalizat de protestatarii din Franța

Data actualizării: Data publicării:
bordeaux

O înregistrare video în care mai mulți protestatari vandalizează un magazin Apple din orașul francez Bordeaux a devenit virală.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul a avut loc sâmbătă, când 4.500 de persoane au protestat la Bordeaux. Până spre după-amiază, manifestația „vestelor galbene” a fost una pașnică, dar ulterior manifestații au spart vitrinele magazinului Apple, după care au sustras toate produsele expuse și au aprins un foc în fața imobilului, potrivit .huffingtonpost.fr.

Sâmbătă, în Franţa au avut loc noi proteste la care au participat peste 130.000 de persoane. „Vestele galbene”, manifestanți proveniți majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, contestă politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron.

Parisul a fost, pentru a patra săptămână la rând, câmp de bătălie. Protestatarii au incendiat maşini, au vandalizat magazine. Au fost 136.000 de manifestanţi în toată Franţa. Aproape 2.000 de oameni au fost reţinuţi. 1.709 au fost arestaţi preventiv Pe străzi au fost scoase, pentru prima dată, vehicule blindate ușoare.

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va adresa naţiunii, luni seară, la ora locală 20.00 (21.00 ora României). El este aşteptat să vină cu un plan concret de măsuri care să aplaneze una dintre cele mai ample mişcări de contestare din ultima jumătate de secol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri