Un american a încercat să pătrundă în Coreea de Nord la câteva ore după dezertarea soldatului nord-coreean

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Yonhap
Foto: Yonhap

Un cetățean american a fost arestat luni de poliția sud-coreeană în timp ce traversa Linia Civilă de Control (LCC) lângă frontiera inter-coreeană, în Zona Demilitarizată, într-o presupusă tentativă de a pătrunde în Coreea de Nord, transmite agenția Yonhap.

20171113000886_0
Foto: Yonhap

Incidentul ar fi avut loc la cinci ore distanță de la momentul dezertării soldatului nord-coreean în zona de securitate comună Panmunjom (JSA), scrie The Telegraph. În timpul dezertării, militarul a fost rănit prin împușcare de armata Nordului.

Americanul, în vârstă de 58 de ani, identificat de către autorități în expunerea publică a cazului sub inițiala „A”, a fost reținut în timp ce căuta să treacă în Coreea de Nord prin segmentul de frontieră Yeoncheon, la 62 de kilometri distanță de Seul, potrivit oficialilor sud-coreeni.

Bărbatul a fost depistat de un sătean, care a raportat imediat armatei prezența lui.

Originar din Louisiana, americanul a ajuns în Coreea de Sud în urmă cu trei zile, iar motivul pentru care voia să pătrundă pe teritoriul Coreei de Nord ar fi unul politic, subliniază Yonhap.

Serviciul Național sud-coreean de Informații, poliția și armata au demarat o investigație comună pe marginea acestui incident.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri