Un lider al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat (CNN)

Data actualizării: Data publicării:
Abdul Wali
Abdul Wali, lider al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. FOTO: CNN

Un lider al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminică seară într-un atac țintit cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unor surse citate de CNN.

Talibanii pakistanezi, cunoscuţi sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), formează o organizaţie care operează atât în Afganistan, cât şi în Pakistan.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN că Abdul Wali, lider fondator al organizației, cunoscut şi sub numele de Omar Khalid Khorasani, a fost ucis împreună cu alţi doi şefi TTP într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Decesele au avut loc în provincia afgană Paktika, care se învecinează cu Pakistanul.

CNN a contactat Ministerul de Interne din Pakistan pentru o confirmare a morții lui Wali, dar nu a primit un răspuns. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei facţiuni militante afiliate TTP, cunoscută sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA). Sub conducerea lui Wali, JuA a fost una dintre reţelele cele mai active din punct de vedere operaţional în provincia Punjab şi a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mari atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Paştelui din 2016, în care 74 de persoane au fost ucise şi alte 362 au fost rănite, într-un parc din Lahore.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri