Mesajul trupei Zdob şi Zdub, după finala Eurovision: „Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat”

Data actualizării: Data publicării:
zdob si zdub
Mesajul trupei Zdob şi Zdub, după finala Eurovision: "Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat" Foto: Facebook

Zdob şi Zdub, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, a transmis un mesaj de mulțumire fanilor și a felicitat echipele României și Ucrainei. De asemenea, ei au transmis internauților nemulțumiți de punctajul obținut că voturile unor jurii naţionale au fost anulate de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU).

„Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat. Căutati în internet declaraţia EBU. Voturile din 6 ţări au fost anulte”, au scris artiștii pe pagina de Facebook.

„Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitari! Drag public, MULŢUMIM!”, au transmis membrii Zdob și Zdub.

Organizatorul Eurovision 2022 a anunțat că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate se număra și juriul din România, alături de cele din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

TVR acuză organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc, oferind punctaje diferite concurenților din finală. Potrivit unui comunicat transmis de TVR, juriul românesc acordase punctaj maxim echipei care a reprezentat Republica Moldova, însă EBU ar fi decis să acorde punctele Ucrainei.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 7, după ce au obținut un punctaj de 253 de voturi. România, prin wrs, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte. Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, de Kalush Orchestra cu piesa "Stefania".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri