Metoda "Generalul American". Cum a pierdut o femeie de 62 de ani peste 80.000 de lei

Data publicării:
Online scams survey
Zeci de persoane au avut vânzări online de peste un milion de lei într-o lună și vor fi verificate de ANAF. Foto: Profimedia Images

O femeie de 62 de ani, din Bacău, a rămas fără 80.900 de lei după ce a căzut victimă unei noi metode de escrocherie online, cunoscută sub numele de "Generalul American".

Victimele escrocilor nu au, de regulă, experienţă în lumea online. Acestea sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi.

Potrivit poliţiei, femeia din judeţul Bacău a trimis cei peste 80.000 de lei în decursul a două săptămâni, în patru tranşe, la cererile persoanei care a contactat-o. Numai că aceasta nu era un general american, ci o femeie de 37 de ani, din judeţul Giurgiu.

"Ulterior, aceasta ar fi remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, citat de Agerpres.

Poliţiştii au percheziţionat, azi, casa femeii din Giurgiu şi au ridicat mai multe probe.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri