Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc într-o ţintă navală

Data actualizării: Data publicării:
elicopter Puma Socat lansează rachete
Elicopter Puma Socat în cadrul exerciţiului de la Capu Midia. Foto: Forţele Aeriene Române

Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc lansată de pe un elicopter într-o ţintă navală, în cadrul unui exerciţiu în poligonul de la Capu Midia, care a fost omologat în aceste zile pentru tragerile aer-navă, informează Forţele Aeriene Române (FAR).

„În premieră, în cadrul acestei activități, un un elicopter de tip IAR-330 Puma SOCAT a executat trageri cu o rachetă de tip Spike și cu proiectile reactive nedirijate, asupra unei ținte navale instabile, situată la 7 km în largul mării negre. De asemenea, s-au efectuat trageri și cu tunul de bord în țintă terestră”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de către FAR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceste sesiuni de trageri aer-navă au reprezentat o premieră și o oportunitate de exersare a unor noi tehnici de zbor și de antrenament, prin intermediul cărora au fost îndeplinite cu profesionalism și devotament misiunile încredințate, mai informează Forţele Aeriene.

Manevrele elicopterului au fost urmărite din Centrul Comandă Raport și supervizate de la sol de specialiștii poligonului care au asigurat și siguranța pe apă, dar și pe uscat în perimetrul în care au avut loc tragerile.

Conform MApN, Spike este o rachetă de tipul „fire and forget” („trage şi uită”) care are un focos muniţie cu efect cumulativ (HEAT - High Explosive Anti Tank) cu detonare la impact. Racheta poate fi montată, atât pe mașinile de luptă ale infanteriei, cât şi pe elicoptere, sau poate fi lansată pur și simplu de pe un afet de către soldaţi.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri