Noi mărturii ale victimelor fraților Tate: „Ca să nu-i lase urme de violență pe corp, i-a ridicat brațul pentru a-i desface operația”

Data publicării:
Frații Tate
Frații Andrew și Tristan Tate Foto: Profimedia Images

Violențe vecine cu tortura sunt descrise de procurori în dosarul fraților britanici Andrew și Tristan Tate, reținuți de anchetatori în urmă cu exact o lună. Una dintre complicele fraților ar fi lovit-o pe una dintre victime, deși era abia operată. Apar și noi detalii despre suspiciunile că rețeaua Tate ar fi fost favorizată de polițiști din Voluntari. Între timp, cei doi speră să obțină săptămâna viitoare eliberarea de după gratii și acuză autoritățile române că le-au înscenat acuzațiile pentru că procurorii și polițiștii sunt geloși pe succesul lor.

Mult mai puțin vizibile și cunoscute publicului, cele două femei arestate alături de frații Tate în dosarul în care sunt acuzați de crimă organizată și trafic de persoane ar fi fost „mâna de fier” a grupării. Cei doi așa-ziși influenceri pozau în iubiții perfecți, dar care le făceau pe tinerele îndrăgostite să accepte să lucreze pentru site-urile lor, uneori chiar și 12 ore pe zi.

Keren Rosner - psiholog: Sigur că metoda este gândită și analizată și ei urmează un plan prestabilit, fiind foarte detașați emoțional. Pot foarte ușor să observe și să fie foarte... fini observatori și să înțeleagă care sunt nevoile acestor domnișoare, în special nevoile afective. De foarte multe ori ele sunt credule pentru că au o situație de viață foarte tumultoasă sau cu foarte multe privațiuni și abuzuri.

Dacă apăreau probleme, cele doi femei acum arestate, una dintre ele fostă polițistă, acționau cu mână de fier. În dosar, anchetatorii redau o mărturie care vorbește despre un abuz fizic la limita torturii, după ce una dintre victime ar fi chemat poliția.

„Inculpata s-a supărat foarte tare pe C. pe motiv că a sunat la poliție, a mers în camera ei cu gândul de a o da afară și, pentru a evita să-i lase urme de violență pe corp, i-a ridicat brațul tocmai pentru că aceasta își făcuse recent implant mamar și astfel exista riscul de a i se desface operația”. (sursa: dosar DIICOT)

Keren Rossner - psiholog: După ce ele sunt intrate în această capcană este foarte greu să iasă pentru că există anumite metode de coerciție, de umilință, de a le domina, de a le înfricoșa, astfel încât ele să nu aibă niciodată inițiativa de a ieși din relație

De altfel, de aici a pornit incidentul care a dus la extinderea anchetei. Tânăra agresată le-a povestit anchetatorilor că, după ce a ajuns la poliție, agentul care i-a preluat plângerea i-ar fi recomandat să se împace cu fosta lui colegă, ajunsă în anturajul fraților Tate.

„A doua zi, când a mers la poliție pentru a fi audiată, a fost întâmpinată de un domn polițist tânăr, cu barbă, care i-a recomandat să se împace cu ele, spunându-i că o cunoaște pe inculpata R.L, deoarece au fost colegi și că le va chema la sediul poliției.” (sursa: dosar DIICOT)

După o lună în arest, frații Tate și-au pierdut încrederea în Justiție pe care o afișau la momentul reținerii.

Tristan Tate: Ce ar trebui spus este ce probe sunt împotriva lui Tristan Tate. Asta ar trebui să fie spus la știri! Nu este nicio probă.
-Vă rog, veniți cu noi!
Andrew Tate: Nicio probă, nimic. Ar trebui să aflați de ce ne fac asta!

Eugen Vidineac, avocat: Din punctul nostru de vedere chiar nu sunt probe directe împotriva clienților noștri. Chiar nu considerăm că există o probă care să-i trimită direct în brațele unei astfel de acțiuni. De asta ne susținem punctul de vedere atât de vehement pe chestiunea legată de nevinovăție.

Contestația față de prelungirea, cu încă 30 de zile, a arestării se va judeca pe 1 februarie la Curtea de Apel București.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri