UPDATE. STS anunță că platforma pentru programare la vaccinare funcționează

Data actualizării: Data publicării:
Programarea vaccinărilor este deschisă acum numai persoanelor juridice din domeniul sănătății și social
Programarea vaccinărilor este deschisă acum numai persoanelor juridice din domeniul sănătății și social. Captura foto.

ACTUALIZARE ORA 18:00 STS anunță că platforma pentru programare la vaccinarea anti-COVID este funcțională.

„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că, noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze.”, transmite STS.

ACTUALIZARE ORA 17:00 Probeleme tehnice persistă. După o perioadă în care platforma a funcționat, aceasta este din nou indisponibilă.

ACTUALIZARE ORA 16:00: Platforma pentru înscrierea la vaccinare funcționează din nou, după ce a fost blocată o oră. În acest moment, potrivit mesajului care apare pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ pot face programări doar persoanele juridice. 

„Acum suntem în Etapa 2 din 3 a vaccinării anti COVID-19. Programarea vaccinărilor este deschisă acum numai persoanelor juridice din domeniul sănătății și social”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de autentificare.

ACTUALIZARE ORA 15:30: STS explică motivul pentru care platforma e blocată

„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări: Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare.”, se arată  într-un comunicat de presă.


Știrea inițială

Platforma pe care ar fi trebuit să se înscrie românii încadrați în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la scurt timp după ora 15, ora la care autoritățile anunțau că va fi disponibilă pentru programarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, sau care desfășoară activități în domenii esențiale.

Imediat după ora 15:00, platforma a avut mai multe probleme, fiind afișate diferite mesaje, de la eroare la încărcare, până la mesajul „A apărut o eroare. Contactați administratorul”.

În acest moment, la accesarea siteului https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, apare mesajul „În acest moment se încarca datele în aplicația de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugam să reveniți! Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Dacă utilizatorul încearcă să apese butonul „Mă programez”, acesta nu funcționează.

 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri