Polițiști atacați cu toporul de un bărbat din Dolj. Agresorul a fost arestat preventiv pentru ultraj

Data actualizării: Data publicării:
Topor
Un bărbat din Dolj a aruncat cu toporul spre un echipaj de poliție. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un bărbat din Dolj a fost arestat preventiv după ce a aruncat, la propriu, cu pietre, dar și cu un topor spre un echipaj de poliție. Ca să-l potolească, agenții au tras un foc de avertisment și l-au încătușat pe individ. Totul ar fi pornit de la un ordin de protecție provizoriu emis față de bărbat, ca urmare a unei agresiuni în familie.

Bărbatul de 48 de ani, din comuna Bulzești, județul Dolj, și-ar fi bătut soția luni, chiar în mijlocul drumului. Un localnic, martor la agresiunea fizică, a fost cel care a sunat la 112.

"Poliţiştii s-au deplasat la Centrul Medical de Permanenţă Bulzeşti, unde femeia de 39 de ani fusese transportată, împreună cu fiul acesteia de 19 ani, ocazie cu care s-a stabilit că în cursul aceleiaşi zile, cei doi ar fi fost agresaţi fizic de bărbat.", transmite IPJ Dolj.

Ca să îi protejeze pe cei doi de furia agresorului, polițiștii au emis de urgență un ordin de protecție provizoriu, faţă de bărbat, pentru o perioadă de 5 zile.

"Cu ocazia deplasării la locuinţa comună, pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, bărbatul a refuzat să părăsească locuinţa, a adresat ameninţări cu acte de violenţă organelor de poliţie, ulterior aruncând cu pietre către aceştia", spun reprezentanții Poliției.

Totodată, bărbatul a aruncat spre poliţişti şi cu o ţeavă metalică, dar și cu un topor, fără ca vreun agent să fie, însă, rănit. În replică, polițișții au tras un foc de avertisment și au cerut sprijinul unui echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

"Bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Secţiei de Poliţie pentru cercetări. În urma probatoriului administrat, în noaptea de 05/06 decembrie, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj", transmite IPJ Dolj.

În cursul zilei de marți, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri