România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin anti-COVID

Data actualizării: Data publicării:
Doze de vaccin AstraZeneca.
România va oferi peste 1 milion de doze AstraZeneca Egiptului, Tunisiei, Albaniei şi Vietnamului. Foto: Profimedia Images

România a oferit Egiptului 525.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca. Dozele, aflate în cutii frigorifice la temperaturi de 2-8ºC, au fost transportate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române.

„România a primit cererea de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al ministerului român al Apărării.

Dozele de vaccin au fost transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC.

De asemenea, România a oferit Tunisiei aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca, teste antigen și materiale sanitare, precum și o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

Conform unei hotărâri de guvern, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania și Vietnam. În total, aproximativ 1,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi acordate.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri