Mașini Tesla păcălite să depășească limita de viteză cu 80 km/oră cu o bucată de bandă adezivă VIDEO

Data publicării:
tesla

Cercetătorii companiei IT McAfee au reușit să păcălească două modele Tesla să depășească limita de viteză de pe un tronson de drum cu 80 km/oră, inducând în eroare camerele mașinilor.

Steve Povolny și Shivangee Trived de la McAfee au lipit o bucată de bandă adezivă neagră pe un semn rutier care indica limita de 35 MPH (56 km/h). Aceștia au prelungit linia intermediară a cifrei trei, făcând-o mai lungă decât de obicei, arată Business Insider.

Povolny și Trived au condus apoi o Tesla Model X din 2016 spre indicator, cu pilotul automat adaptiv pornit. Această funcție este inclusă în sistemul Autopilot și are rolul de a adapta viteza potrivit limitei legale și a menține distanță față de celelalte mașini din trafic. Când mașina Tesla în care se aflau cei doi a ajuns în apropierea semnului, a citit eronat limita de viteză din zonă ca fiind 85 MPH (136 km/h), și a accelerat cu 50 MPH.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Cercetătorii McAfee au repetat experimentul folosind o Tesla Model S din 2016.

Ulterior, McAfee a dezvăluit concluziile cercetării celor de la Tesla, dar și celor de la MobilEye EyeQ3 - compania care a produs camerele video pentru mașinile Tesla în 2016. MIT Tech Review a anunțat că Tesla a refuzat să comenteze cercetarea McAfee, însă a explicat că nu va repara problemele descoperite de către cei doi cercetători.

MobilEye EyeQ3 a respins rezultatele studiului. Un reprezentant al companiei a declarat pentru MIT Review că semnul modificat ar fi putut fi citit greșit și de către un om, iar camera nu a fost construită pentru un condus complet autonom.

Camerele de pe noile modele Tesla au fost supuse aceluiași test, însă nu au fost păcălite.

Tesla subliniază că funcția Autopilot nu face mașina complet autonomă și că șoferii ar să fie mereu atenți la drum și să aibă mâinile pe volan.

Editor web: Vlad Mironescu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri