Pilotul de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil

Data publicării:
America's Ken Block from the Monster Energy World Rally Team poses with his car during the 'Gymkhana Grid European Gauntlet' competition in Madrid, Spain
Ken Block a murit la 55 de ani. Foto: Profimedia Images

Pilotul profesionist de raliuri Ken Block, cunoscut pentru cascadoriile sale, a murit la vârsta de 55 de ani în urma unui accident de snowmobil, a anunțat luni echipa sa Hoonigan Racing, potrivit Reuters.

„Cu cele mai profunde regrete putem confirma că Ken Block a murit astăzi într-un accident cu snowmobilul”, a anunțat Hoonigan într-o declarație pe Instagram.

„Ken a fost un vizionar, un pionier și un simbol. Și, cel mai important, tată și soț. Ne va lipsi foarte mult.”

Accidentul a avut loc în Wasatch, Utah, iar biroul șerifului a spus că Block cobora pe o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat și a căzut peste el.

„A fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite în urma accidentului”, au spus biroul șerifului într-un comunicat, adăugând că el mergea într-un grup, dar era singur când a avut loc accidentul.

După ce și-a început cariera de raliuri în 2005, Block a fost numit Rookie of the Year în Campionatul „Rally America”. A concurat la Campionatul Mondial de Raliuri și a câștigat mai multe medalii de rallycross la X Games.

Americanul a co-fondat și compania de îmbrăcăminte sport DC Shoes și a produs seria de videoclipuri Gymkhana, care îl prezenta pe el conducând pe piste periculoase și curse cu obstacole. Serialul a strâns milioane de vizualizări pe YouTube.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri