Ponturi pentru consum redus în trafic intens

Data publicării:
GettyImages poluare teava esapament

Foarte mulți se întreabă ce trebuie să facem ca mașina să consume mai puțin. Dacă vrei să reduci consumul de carburant al maşinii tale, nu apela la soluţii-minune, deoarece multe se pot dovedi a fi doar mituri. 

Unul dintre ele este acela că dacă lăsăm mașina pe liber în linie dreaptă consumăm mai puțin. Mașina când se află în frâna de motor nu consumă deloc, mașina trebuie să nu fie niciodată pe liber, motorul trebuie cuplat la cutia de viteze pe cât posibil, mai puțin în acea fracțiune de viteză când schimbăm treptele de viteză.

Presiunea din anvelope modifică consumul? Dacă vorbim de anvelope umflate foarte tare, consumul poate scadea foarte puțin, dar automat scade extrem de mult siguranța deplasării, pentru că mașina trebuie să fie echipată cu anvelopele corespunzătoare, având presiune corespunzătoare. Dacă el sunt umflate mult mai puțin, consum crește destul de mult.

Pe de altă parte, mulți șoferi au impresia că dacă merg cu turații mici consumă mai puțin. Dar dacă ești foarte subturat, mașina va consuma la fel de mult ca atunci cand esti turat si va trebui să optezi pentru regimul pe care îl agrează mașina, în funcție de motorizarea pe care o are.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri