Sari la conținut

Cum am putea să mâncăm carne fără să ucidem animale

Inventatorii spun că în viitor nu va mai fi nevoie să creştem animale pentru mâncare. Au descoperit cum se poate ajunge la carnea artificială, iar „artificial” nu înseamnă absolut deloc, în cazul acesta, chimicale, dimpotrivă!

Ce ziceți de un pui prăjit sau raţă cu portocale, dar nu din păsări reale, ci din celule autoreproductive, create în laborator? 

Nu este pentru prima dată când oamenii de ştiinţă fac astfel de experimente. Am văzut în urmă cu câţiva ani chiftele sau burgeri de vită fabricaţi în laborator.

Iar acum, un start-up din San Francisco, Memphis Meats, a creat două feluri de mâncare apetisante, care conţin carne de pui sau de raţă, dar artificială. Adică, din celulele recoltate de la păsări, pe care le-au forţat să se multiplice singure şi să devină astfel o bucată consistentă de carne. Inventatorii îi spun „carne curată”.

Cei care au gustat produsele spun că sunt suculente şi pline de savoare.

Deşi pare o soluţie foarte bună pentru carnivori, ca să nu mai fim nevoiţi să ucidem animale, timpul de producţie pentru o porţie de carne artificială este destul de mare şi foarte costisitor. Aşa că nu vom avea acces deocamdată la carnea artificială. Poate în vreo cinci ani.

Alte noutăţi din lumea ştiinţei puteți descoperi în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, la  „Jurnalul de Științe”prezentat de Teodora Băloi.