(P) Recomandări de laptopuri de gaming ROG cu diagonală de 13 – 15 inch

Data actualizării: Data publicării:
ASUS ROG GAMA_1

Combinația de portabilitate și performanță de neegalat fac ca laptopurile de gaming Republic Of Gamers cu ecran cu diagonală de 13 – 15 inch să fie cea mai bună alegere pentru cei care duc lupte intense în spațiul virtual. Gama de laptopuri ROG acoperă toate nevoile gamerilor, oferind configurații variate, o construcție solidă, performanță de care te poți baza ore în șir și un design unic.

ROG (Republic of Gamers) este un brand sinonim cu gamingul, cu performanța de top și inovația ASUS care împinge limitele tehnologiei cu fiecare nouă generație de portabile. Modelele ROG se disting nu doar printr-un limbaj de design aparte, ci și prin inovații precum soluția XG Mobile, un eGPU rapid și compact compatibil cu ROG Flow X13, afișajul opțional personalizabil AniMe Matrix de pe ROG Zephyrus G14 sau ecranul QHD la 165 Hz care acoperă 100% din spectrul de culoare DCI-P3 de pe ROG Zephyrus G15, ca să numim doar câteva dintre modelele de laptopuri dedicate gamerilor și celor care au nevoie de performanță supremă într-un format compact.

Mai jos vom detalia câteva dintre atuurile celor mai interesante laptopuri ROG disponibile în acest moment, pentru a putea alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și dorințelor specifice.

ROG Flow X13 GV301 – un convertibil special

Cum altfel am putea să caracterizăm laptopul ROG Flow X13 GV301 decât ca fiind un 2-in-1 de gaming foarte compact. Într-o carcasă care cântărește doar 1.3 kg au încăput cu procesor cu opt nuclee AMD Ryzen 9 5900HS, o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, 16 GB RAM, un SSD NVMe de 1 TB și un ecran FHD+ cu rată de împrospătare de 120 Hz.

Datorită ecranului sensibil la atingere și compatibil cu dispozitive de tip stylus, ROG Flow X13 poate fi folosit și de graficieni și artiști.

Opțional, acestui model i se poate atașa un eGPU extrem de compact ce poate găzdui o placă video NVIDIA GeForce RTX 3080 care ocupă doar 6% din spațiul unui eGPU tipic și, foarte important, se conectează la o viteză net superioară datorită ingeniosului conector PCI-Express 3.0 8x dezvoltat de inginerii ASUS.

ROG Zephyrus G14 GA401 – performanță mare, amprentă redusă

Nu degeaba lui ROG Zephyrus G14 GA401 ii este atribuit titlul de cel mai puternic laptop de gaming cu diagonală de 14 inch. În carcasa de 1.6 kg greutate au încăput cu măiestrie un procesor AMD Ryzen 7 4800HS cu opt nuclee, 16 GB RAM ce pot fi extinsi de către utilizator până la 24 GB, un SSD rapid NVMe și o placă video NVIDIA GeForce RTX 1650 cu 4 GB VRAM care face pereche foarte bună cu ecranul Full HD la 144 Hz ce oferă un contrast de 1200:1 pentru a putea distinge fără efort adversarii care se ascund în cele mai întunecate locuri.

Pentru o atmosferă incredibilă, demnă de un sistem surround, ROG Zephyrus G14 dispune de nu mai puțin de patru difuzoare compatibile Dolby Atmos. Anumite modele și configurații permit personalizarea capacului cu imagini statice sau în mișcare datorită celor 1215 mini LED-uri care formează AniMe Matrix, un afișaj ce poate fi controlat în totalitate de către utilizator.

ROG Zephyrus G15 GA503 – performanță elegantă

Cel mai puternic model dintre cele prezentate este fără îndoială ROG Zephyrus G15 GA503, evidențiindu-se printr-o carcasă de 15.6 inch, care rămâne însă foarte compactă și ușoară, de doar 1.9 kg.

Eforturile inginerilor ASUS au făcut posibil ca în acest model să își dezlănțuie performanțele fără compromisuri un procesor AMD Ryzen 9 5900HS și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3060. Aceste componente fac pereche foarte bună cu superbul ecran de 15.6 inch si rezoluție QHD care se împrospătează la 165 Hz grație timpului de răspuns de doar 3 ms. Fie că ești gamer sau creator de conținut, vei fi impresionat de culorile incredibile afișate de acest ecran capabil să afișeze tot spectrul cinematografic de culori DCI-P3.

Nu am greșit când am spus că ROG Zephyrus G15 nu face compromisuri la capitolul portabilitate pentru că bateria generoasă de 90 Whr este capabilă să alimenteze componentele ore în șir departe de priză.

Indiferent de modelul de laptop ROG pe care îl alegi, știi că vei avea parte de detalii bogate în jocuri și viteze ridicate, totul fiind împachetat într-un design irezistibil pe care îl recunoști de la distanță ca un veritabil membru al Republic of Gamers.

Toate laptopurile prezentate pot fi achiziționate direct de pe site-ul oficial, secțiunea eShop ROG România, așa că te invităm să consulți oferta curentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri