Apple a lansat în această seară noile modele iPhone

Data publicării:
iPhone 5 - mediafax-1

Foto: Mediafax

Actualizare 20.50. iPhone 5C are carcasă din plastic, capacul din spate este din policarbonat rezistent şi este construit dintr-o singură bucată. O noutate este faptul că modelul este livrat în culorile verde, galben, albastru, alb și roz. Până acum, iPhone era doar alb sau negru.

Modelul 5C are un ecran retina de 5 inci, cameră foto de 8MP și procesor A6.

În Statele Unite, la un abonament de servicii mobile pe doi ani, aparatul costă 99 de dolari (versiunea de 16G) și 199 de dolari (versiunea de 32G).

Pe de altă parte, modelul 5S, livrat în alb, negru și silver, are un procesor de 64 de biți, primul de acest fel la un telefon mobil.

IPhone este cel mai de succes produs al Apple, generând jumătate din veniturile de anul trecut.

Pe fondul concurenţei tot mai strânse, compania va prezenta atât un nou model premium, succesor al iPhone 5, cât şi o variantă mai puţin scumpă, care ar trebui să atragă clienţii din ţările emergente, relatează Mediafax.

Potrivit informaţiilor apărute pe site-urile de specialitate, care citează surse de la furnizorii asiatici ai Apple, modelul de top ar urma să se numească „5S”, iar cel mai ieftin „5C”.

Apple va introduce de asemenea o nouă versiune a sistemului de operare iOS, prezent pe iPhone, iPad şi iPod Touch, care va aduce schimbări la aplicaţiile de email, calendar şi foto, precum şi fonturi şi iconuri noi şi o gamă de culori mai vii.

Aceasta este prima lansare majoră de produse Apple din octombrie 2012, când a apărut tableta iPad mini. Ulterior, compania va actualiza şi gama iPad, pregătind întreaga ofertă de produse pentru perioada de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri